فردای اقتصاد:صدها نفر از جامعه صیادان جنوب کشور با ارسال طوماری خواستار توقف دائمی صید ترال صنعتی در خلیج فارس و دریای عمان شدند. سمیه رفیعی، رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس از ارسال طومار صیادان خبر داد و گفت: کشتیهای صید ترال تخریب محیط زیست را طوری وارونه به اسم اشتغال زایی و نیاز کشور جلوه میدادند که حتی از دولت سوخت یارانهای هم میگرفتند! این در حالیست که صیادان محلی به دلیل نابودی ذخایر ماهیان مجبور بودند با صرف هزینه بیشتر و استفاده از سوخت آزاد، فرسنگها داخل دریا بروند و سرآخر هم دست خالی برگردند.
صیادان خطاب به رفیعی رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس در طوماری نوشته اند: «اینجانبان صیادان بومی جنوب کشور در دو سال اخیر شاهد احیای مجدد نسبی منابع آبزی بودهایم و این در سبد غذایی مردم بومی به وضوح قابل مشاهده است که به تبع آن تا حد زیادی از آسیبهای اقتصادی و اجتماعی جبران ناپذیر بر قشر عظیم جامعه صیادان محلی جنوب کشور که تنها منبع درآمد و ارتزاقشان از طریق دریا و صید سنتی است، کاسته شده است.»
در ادامه این نامه آمده است: «متأسفانه اخیراً خبرهای بسیار نگران کننده ای به گوش میرسد که صاحبان کشتیهای صید صنعتی و ترالرها درصدد تکرار اقدامات شومشان و از سرگیری فعالیت صید ترال فانوس ماهیان به هر طریقی میباشند که این موضوع جامعه صیادی و مردم بومی را بسیار ناامید کرده است. لذا از حضور سرکار عالی و سایر اعضای فراکسیون محیط زیست مجلس انقلابی، هیات علمی دانشگاه های کشور در رشته، شیلات علوم دریایی محیط زیست مسئولان و صاحب نظران خواستاریم در خصوص ممنوعیت دائم فعالیت کشتیهای ترالر اقدامات قاطع مبذول فرمایند.»
در نامه صیادان محلی تاکید شده است: «کشتیهای صنعتی صید فانوس ماهیان به بهانه داشتن مجوز صید که متاسفانه هیچگونه پایش و نظارتی از سوی متولیان امر در سازمان شیلات ایران بر فعالیت آنها صورت نمیگرفت آزادانه و بصورت گسترده به حریم آبهای سواحل جنوب کشور در خلیج فارس و دریای عمان تجاوز و جلوی چشمان بهت زده صیادان و مردم بومی مبادرت به شخم زدن و تخریب زیستگاهها و غارت منابع و گونه های ارزشمند آبزیان میکردند و هیچگونه توجه و اهمیتی به تذکرات و هشدارهای ما صیادان محلی نمی دادند.»
سمیه رفیعی رییس فراکسیون محیط زیست مجلس در این خصوص با تشکر از ابراز لطف صیادان جنوب کشور با تاکید بر این که این فراکسیون به طور جدی درخواست صیادان محلی را پیگیری میکند تاکید کرد: توقف دو ساله صید ترال که با نظر مثبت رئیس جمهوری انجام شد، نقش بسیار موثری در حفظ ذخایر آبزیان جنوب کشور و معیشت مردم محلی داشته است.
وی با بیان این که باید فعالیتهای اقتصادی با ظرفیت سرزمینی کشور متناسب باشد تا شاهد تخریب و نابودی محیط زیست نباشیم گفت: پیش از ممنوعیت صید ترال در کشور شاهد نارضایتی های بسیاری از سوی جامعه صیادی محلی بودیم و متاسفانه جاروب کردن کل منابع آبزی دریا توسط کشتیهای صید ترال فانوس ماهیان موجب شده بود که ضمن نابودی ذخایر آبزیان کشور، سفره مردم نیز خالی شود. به شکلی که بسیاری از آنها در تماسهای مکرر با فراکسیون محیط زیست مجلس اعلام میکردند که شغل و معیشت آنها عملا از بین رفته است.
به گفته رفیعی، کشتیهای صید ترال تخریب محیط زیست را طوری وارونه به اسم اشتغال زایی و نیاز کشور جلوه میدادند که حتی از دولت سوخت یارانهای هم میگرفتند! این در حالیست که صیادان محلی به دلیل نابودی ذخایر ماهیان مجبور بودند با صرف هزینه بیشتر و استفاده از سوخت آزاد، فرسنگها داخل دریا بروند و سرآخر هم دست خالی برگردند.
رییس فراکسیون محیط زیست مجلس با اشاره به این که فراکسیون محیط زیست مجلس در میان تمام فشارها با تکیه بر بنیه کارشناسی و استدلالهای علمی توانست سرانجام ممنوعیت ۲ سالهای از اول آذر ۱۳۹۹ بر فعالیت کشتی های صنعتی صید ترال اعمال کند افزود: این در حالیست که فشارهای فراوانی از سوی مافیای صید ترال صنعتی در این مدت به ما وارد شد ولی فراکسیون محیط زیست زیر این فشارها سر خم نکرد و موفق شدیم همچنان این ممنوعیت را حفظ کنیم.
وی با بیان این که موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور مکلف بود در این مدت نسبت به پایش وضعیت ذخایر آبزیان خلیج فارس و دریای عمان اقدام کرده و گزارش خود را برای تصمیمگیریهای بعدی ارائه کند، گفت: متاسفانه به غیر از گزارش مختصری که در ابتدای ممنوعیت دوساله از سوی این موسسه دریافت شد که دال بر وضعیت بسیار بد ذخایر آبزیان است، تاکنون هیچ گزارش جامع و کاملی در این خصوص واصل نشده است.
رفیعی با تاکید بر این که منفعت مافیای ترال قطع شده و حالش اصلا خوب نیست و به هر دری میزند تا صید ترال را دوباره احیا کند، تاکید کرد: بر اساس توافق انجام شده قرار شد روش های صید سازگار با محیط زیست، جایگزین صید مخرب ترال شود و همچنین بخشی از کشتی های مذکور، فعالیت های صیادی خود را در آبهای دور (اقیانوس هند) انجام دهند که علیرغم تامین ۷۰ میلیارد تومان برای پرداخت حق عضویت کنوانسیونهای بینالمللی برای دریافت مجوز صیادی در آبهای اقیانوس هند، حتی یک کشتی از این کشتیها این فعالیت را آغاز نکردند و همچنان به دنبال این هستند که مجوز مجدد صید صنعتی ترال فانوس ماهیان را در آبهای سرزمینی بگیرند!
رییس فراکسیون محیط زیست مجلس با بیان این که داستان غارت آبزیان کشور تمام شده است تصریح کرد: فراکسیون محیط زیست مجلس به دنبال ممنوعیت دائمی صید ترال صنعتی در کشور است و با قاطعیت تمام این موضوع را دنبال می کند.
تبادل نظر